8d24d3b59ecbb2f6dc78e98511026719-us1

Lukket for tilmelding


Vil du med næste gang, så skriv dig op til vores nyhedsbrev.

Så lover vi at give besked.

Vidste du, at sanseforstyrrelser kan give stress, angst og nedsmeltninger?

Måske drømmer du om at få redskaber til at forstå og forbedre sanseforstyrrelser?



Det kan du få ved at deltage i dette onlinekursus, Autisme og Sanseforstyrrelser.


Her får du nemlig

✔️ Svaret på hvorfor sanseforstyrrelser kan give stress, angst og nedsmeltninger.

✔️ Svaret på hvorfor det er så svært for omgivelserne at forstå og håndtere de udfordringer sanseforstyrrelser kan medføre.

✔️ Opskriften på, hvad du kan gøre for at forbedre sanseforstyrrelser og dermed også forbedre stress, angst og nedsmeltninger!



Kurset er åbent få gange om året, så skynd dig at sikre dig en plads med det samme!




Det var et helt fantastisk kursus. Jeg blev meget klogere på vores sanser.
— Anne Skov Jensen, Overlevelsesguiden, en vidensbank om autisme og ADHD, www.overlevelsesguiden.dk
 
 
Jeg har arbejdet med mennesker med autisme siden 2016, har autismepilot fra SAU og diverse kurser med mig i rygsækken. Alligevel får du skabt nogle aha-oplevelser og ikke mindst mindet mig om, at kigge bredere end “bare” auditive, taktile, lugtesans og smagssans, som ofte er dem, der falder mest naturligt at kigge på.
— Louise Bank Isager, Familie- og Ungekonsulent.
 

Mange mennesker med autisme oplever sensorisk intolerance, det vil sige en neurofysiologisk overrespondering på sensorisk påvirkning af et eller flere sansesystemer.

Mennesker der er sensorisk over-responderende, overvældes og overstimuleres ofte let, og stimuli ophobes over tid, hvilket kan resultere i nedsmeltninger eller et udtalt behov for restitution og ro efter overstimulerende aktiviteter eller omgivelser.

Sanseforstyrrelser resulterer ofte i stress eller angstreaktioner, da ellers harmløse sansepåvirkninger betyder, at det autonome nervesystem reagerer med alarmberedskab (frygt/kæmp/flygt) og en øget mængde stresshormoner.

Det kan være vanskeligt for omgivelserne at forstå, at dét, som personen med sanseforstyrrelser kan klare den ene dag, overvælder og skaber nedsmeltninger næste dag.

Mennesker med sanseforstyrrelser har ofte glæde af struktur og forudsigelighed, men også for muligheden for selv at styre aktiviteter og input.
 

 
Der var virkelig nogle brikker, der faldt på plads, da sanserne blev beskrevet som sansesystemer – det gav pludselig mening, at min datter både er sensitiv i sin følesans og auditivt, mens hun ikke har sanseforstyrrelser (i særlig stor grad) på andre områder.
Kurset gav en masse gode og konkrete eksempler på, hvad man kan gøre, som virkelig har givet os noget at arbejde videre med. Og det er faktisk virkelig rart at vide, at man faktisk kan gøre noget der kan hjælpe vores datter – ikke kun kompensere for hendes udfordringer.”
— Merete Lintrup, mor til ung med autisme


Vil du lære at forstå og forbedre sanseforstyrrelser uden transporttid, parkering og et fyldt kursuslokale?

Så kan du tage kurset online fra din arbejdsplads eller hjemme fra sofaen i ro og mag med en god kop kaffe (eller the!) i hånden.



a_sensu

 

Sansebearbejdning omhandler hjernens og nervesystemets evne til at opfange, sortere og bearbejde de sanseinput, vi får fra både indre og ydre stimuli i hverdagen.

Effektiv sansebearbejdning er en afgørende forudsætning for ens trivsel og evne til at fungere i hverdagen. Vanskeligheder med sansebearbejdningen kan derfor opleves som aldeles gennemgribende i hverdagslivet. Sanseforstyrrelser kan hæmme og vanskeliggøre såvel menneskers udvikling og læring som deres generelle trivsel og funktionsevne.

En meget stor del af børn, unge og voksne med autisme, har sanseforstyrrelser.

 
Det var et virkelig virkelig godt kursus
Jeg arbejder ved PPR og særligt i specialgrupper. Noget af det der faktisk kan være svært - synes jeg - er at oversætte det faglige til forældrene så det bliver spiseligt og forståeligt! Dette kursus har givet mange gode eksempler som kan det. Længe siden jeg har haft en kursus hvor jeg har kunnet tage så meget direkte med videre! Så det var fedt!
— Louise Jensen, PPR konsulent
 
Kristina, endnu engang... Din viden og måde at formidle på er så afgørende vigtig, for at pædagoger og andre fagfolk/forældre kan give de bedste rammer for børn der er udfordret. Har jeg nævnt at jeg er fan 😁😁😁❤
— Anita, aflastning for barn med autisme
 
 

Hvordan kommer sanseforstyrrelser til udtryk?

På dette kursus sætter vi fokus på sanseforstyrrelser hos mennesker med autisme. Vi har her samlet en række eksempler på, hvordan sanseforstyrrelser kan komme til udtryk:

  • Ubehag ved at gå i bad, blive friseret, at få klippet negle eller hår

  • Ubehag ved eller udfordringer med at tage tøj af og på

  • Ubehag ved sømme, mærker og lign. i tøj

  • Ubehag ved regnvejr, temperaturændringer, eksempelvis når man skal indefra og ud, men det kan også være årstidsrelateret ved skift til sommer eller vinter.

  • Ubehag og stress ved larm, støj, uro, skingre lyde og smaskelyde

  • Ubehag ved mange mennesker i samme rum, der kan virke stressende og uoverskueligt

  • Ubehag ved at stå i kø, sidde i rundkreds eller deltage i lege

  • Stort behov for enten bevægelse eller stillesiddende aktiviteter

  • Nedsat eller øget smerteregistrering

  • Kræsenhed, ubehag, væmmelse eller fravalg af bestemt mad eksempelvis relateret til temperatur, konsistens, lugt, smag og udseende

  • Svært ved at mærke sig selv, eksempelvis sult, træthed eller hvordan man har det

  • Trækker sig fra aktiviteter og vil helst se på

 
 
Tak for et super givtigt og meget lærerigt kursus. Dine kompetencer skinnede godt igennem og jeg er blevet MEGET klogere på denne verden som er ny for mig.
— Støttepædagog for en dreng på 9 år med autisme
 
 

Målgruppe

Dette kursus henvender sig til forældre, omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, bedsteforældre, støttekontaktpersoner, søskende, psykologer, socialrådgivere, terapeuter, sagsbehandlere, lærere, skoleledere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, pædagoger, læger og sygeplejersker. Kurset henvender sig desuden til personer med autisme eller personer der i anden sammenhæng interesserer sig for autisme.

Kurset er opbygget, så du får udbytte af det både som ny indenfor området og som mere erfaren fagperson eksempelvis.


Formål

Formålet med kurset er at give kursusdeltagerne en større viden om og forståelse for, hvad sansebearbejdningsvanskeligheder er, hvorfor de er så indgribende i hverdagslivet, og hvordan man kan mindske, håndtere og forbedre de udfordringer, det medfører.
 

 

På dette kursus vil du

  • Lære hvad sansebearbejdning er.

  • Lære at spotte sanseforstyrrelser og forstå hvad sanseforstyrrelser kan betyde i hverdagen.

  • Lære hvordan du kan forbedre problematikkerne.

  • Lære hvilke strategier du kan bruge for at kompensere for og håndtere de udfordringer, sanseforstyrrelser medfører i hverdagen.


Praktisk om online kurset Autisme og sanseforstyrrelser

  • Når du har betalt, får du online adgang til kursusmaterialet med det samme. Praktiske informationer bliver sendt på mail. Du har adgang til materialet i to måneder.

  • Materialet består af 4 moduler som du ser på videoer online, en LIVE session samt en PDF med slides til download.

  • Du skal helst have set de 4 første moduler af kurset inden LIVE Q&A den 11. april 2024 kl.18.30-19.15, hvis du ønsker at deltage i den. Kurset kan sagtens stå alene, hvis du ikke ønsker eller har mulighed for at deltage i LIVE Q&A.

  • LIVE Q&A foregår via Zoom. Du får tilsendt link med adgang inden. Af hensyn til GDPR bliver LIVE Q&A ikke optaget.

  • Underviser er Kristina Carøe.

  • Din investering i at forstå og forbedre sanseforstyrrelser er 595kr. (Det svarer nærmest kun til hvad man bruger på transport og parkering til et fysisk kursus. Eller kun til cirka halvdelen én enkelt terapitime. Og jeg lover dig, at jeg har pakket endnu mere værdi til dig her).

  • Kurset er personligt og må ikke videregives til andre.

  • Kontakt os, hvis I ønsker pris for en gruppe.

  • Det er muligt at betale via EAN, kontakt os hvis du ønsker det.

  • Der ydes pengene-tilbage-garanti. Der er krav til hvor meget du må og skal have set af onlinekurset, for at kunne gøre brug af denne. Læs betingelserne her.


Online kursets opbygning

Kurset består af 5 moduler

MODUL 1: Hvorfor er autisme og sanseforstyrrelser vigtigt?

MODUL 2: Gennemgang af sanserne og sansebearbejdning

MODUL 3: Intro til sanseforstyrrelser

MODUL 4: Sådan forbedrer og kompenserer du for sanseforstyrrelser (Arbejde med sanseforstyrrelser i praksis)

MODUL 5: LIVE Q&A den 11. april 2024 kl.18.30-19.15, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål. Du skal helst have set de 4 første moduler på kurset inden LIVE Q&A, hvis du vil deltage i den. Kurset kan sagtens stå alene, hvis du ikke ønsker eller har mulighed for at deltage i LIVE Q&A. Af hensyn til GDPR bliver LIVE Q&A ikke optaget.

Kurset er kun åbent for tilmelding 1-2 gange om året.

 

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@asensu.dk

Vi kommer også gerne ud på din arbejdsplads og holder LIVE kurser. Se priser her eller kontakt os for at aftale nærmere.

 
8d24d3b59ecbb2f6dc78e98511026719-us1